În 1956 Earl Nightingale, scriitor, vorbitor și autor, numit în anii 1950 „decanul dezvoltării personale”, a îndrăznit să dea motivul pentru care doar 5% din populație a avut succes: să stabilească obiective.

În cartea sa cel mai ciudat Secret, Nightingale a spus că principala diferență dintre oamenii de succes și restul este că primii își definesc viața profesională și, de asemenea, personală, în stabilirea obiectivelor. Într-un exemplu foarte clar, autorul a vorbit despre o navă în care căpitanul a desenat perfect planul de călătorie și știe unde merge și acest lucru îl compară cu un căpitan fără plan de călătorie: „doar nava va naviga și Dumnezeu știe unde va merge”.

Sună foarte logic, dar Nightingale citează că 95% din populație nu are obiective în viața și / sau munca lor, nici pe scurt, nici pe mediu, cu atât mai puțin pe termen lung. Chiar și în carte el aruncă o provocare; dacă te concentrezi pe un obiectiv și arunci toate distragerile și gândurile negative care te vor bombarda, cel mai probabil îți vei atinge obiectivul sau cel puțin mentalitatea ta se va schimba pentru totdeauna.

În urma acestui gând, prezint șase elemente pentru a defini un obiectiv și a-l urma până la împlinirea sa iremediabilă.

1. Definirea obiectivului
Un obiectiv poate fi personal, economic sau legat de muncă. Mărturisesc că atunci când am început să țin cont de obiectivele din viața mea, prima dată m-a costat multă muncă; poate de teama de a nu-l atinge sau din alte motive diferite, dar odată ce ești sigur de ceea ce vrei, îl pui în scris, îl decretezi și te concentrezi pe el pentru a fi îndeplinit. Una dintre cele mai frecvente greșeli în definirea obiectivelor, din punctul meu de vedere, este factorul timp.

Mulți își stabilesc obiective pe termen foarte lung și, după un timp, se descurajează prin faptul că nu le văd îndeplinite destul de repede. Sfatul meu aici este să încercați să stabiliți obiective pe termen scurt/mediu, care sunt legate de un obiectiv „macro” care este pe termen lung. Atingerea întotdeauna a obiectivelor pe termen scurt și mediu ne încurajează să continuăm cu dinamica și să fim pozitivi.

2. Direcționare
Odată ce ți-ai definit obiectivul, este esențial să te concentrezi și să te concentrezi pe îndeplinirea acestuia. Unii autori sugerează să-l scrieți undeva unde îl puteți vedea în fiecare zi, cu diferite ocazii. Poate fi un card în portofel sau un memento în calendar. Scopul este ca acel obiectiv să fie amintit și să nu-l pierdeți din vedere până când nu este îndeplinit. Cu cât sunteți mai concentrat pe obiectivul dvs., cu atât veți avea mai multe șanse să îl atingeți și cu atât mai puțin timp îl veți atinge.

3. Congruență
Este foarte important ca, chiar dacă sunteți concentrat, acțiunile dvs. zilnice să fie în concordanță cu obiectivul. De exemplu, dacă obiectivul dvs. este să deveniți scriitor, dacă nu scrieți des, obiectivul dvs. va fi cu greu atins. Asigurați-vă că sunteți pe drumul cel bun pentru a ajunge la el și dacă nu sunteți, sunteți întotdeauna la timp pentru a corecta cursul. Amintiți-vă că obiectivul dvs. vă oferă securitate acolo unde mergeți și pentru aceasta trebuie să efectuați acțiuni care vă oferă o direcție către acesta.

4. Credință
Credința nu joacă doar un rol în divin; este, de asemenea, foarte importantă în om. Dacă nu sunteți complet sigur că vă veți atinge obiectivul, este posibil să nu. pentru a avea credință, sfatul meu este să încercați să nu vă faceți griji și să eliminați toate gândurile negative care ne atacă și să ne oferiți o mie de motive pentru care nu ne vom atinge obiectivul.

Trebuie să rămânem pozitivi și să credem că nu există nicio modalitate posibilă de a nu ne atinge obiectivul. Concentrarea pe obiectiv și gândurile pozitive zilnice față de acesta sunt arma perfectă pentru a elimina negativitatea.

5. Gestionat
Dacă rămânem statornici, concentrați și pozitivi, neobservați după un anumit timp, ne vom atinge obiectivul. Acesta este punctul de cea mai mare satisfacție în acest proces. Ceea ce părea de neatins este acum al nostru. Acum e timpul să o luăm de la capăt.

6. Redefinirea obiectivului
Și acum ciclul începe din nou. Ce vrei să obții acum? Care este noul tău obiectiv? Dacă ați obținut-o pe cea anterioară, este foarte probabil să o atingeți și pe aceasta.

Odată ce intrați în această dinamică ciclică, cu practica va deveni mai ușor și mai ușor să atingeți obiectivele. Sunt sigur că multe dintre marile invenții și realizări ale umanității au fost obținute cu unele (sau mai multe) dintre elementele menționate aici.

Leave a Comment on Cum să stabiliți obiective pe care le puteți îndeplini

Lasă un răspuns