De la începutul lunii decembrie, Argentina a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de cazuri zilnice de coronavirus. Având în vedere sărbătorile și întâlnirile de weekend, specialiștii vorbesc despre alte noi focare de contagiune, chiar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut suspendarea acestor întâlniri.

Printre măsurile recomandate de specialiști se numără utilizarea chinstrap-ului, menținerea distanței sociale, ventilația în medii și, în principal, vaccinarea. Presupunând că, înainte de apariția oricărui simptom compatibil cu coronavirusul, evitați să participați la întâlnire.

„În orice întâlnire în care oamenii se întâlnesc există un risc de contagiune, dat, în mod fundamental, de numărul de persoane și în cazul în care protocoalele de îngrijire nu sunt respectate”, a explicat infectologul Carlos Bergallo (MP 7651), membru al Comitetului Consultativ al Ministerului Sănătății din C. „Trebuie să folosiți chinstrap – ul, să vă distanțați să nu țipați, să vă spălați frecvent mâinile, să vă identificați propriul pahar, să folosiți un meniu care nu facilitează aglomerarea oaspeților și să cunoașteți toți oamenii, sunt câteva recomandări pe care le putem da”, a adăugat el.

SFATURI PENTRU A EVITA CONTAGIUNEA ÎN ÎNTÂLNIRI

Să fie vaccinate.
Nu aveți simptome respiratorii sau simptome febrile.
De preferință că nu au călătorit din zone în care incidența cazurilor este în creștere sau este ridicată; și că călătoria a fost în transportul în masă (avion, colectiv, autobuz etc.)
Întâlnirea ar trebui să aibă loc în aer liber, cu distanțarea și utilizarea unei curele de bărbie în timp ce nu mănâncă, ținând cont de faptul că un alt factor de risc este durata întâlnirii.

Leave a Comment on Cum să aveți grijă de infecțiile cu coronavirus în timpul sărbătorilor?

Lasă un răspuns