Toate sondajele ajung la același rezultat: companiile spun că nu găsesc talentul de care au nevoie pe piață pentru a continua să crească și că există o diferență digitală uriașă între abilitățile digitale ale angajaților lor în comparație cu cunoștințele pe care ar trebui să le aibă pentru ca organizația să răspundă mai bine provocărilor erei digitale.

Această situație implică o problemă pentru profesioniști, dar și o oportunitate: cei care nu se actualizează pot fi lăsați în afara pieței, în timp ce cei care se adaptează la noul mod de lucru se pot diferenția de colegii lor.

Vestea bună este că dobândirea acestor abilități necesită mai multă dorință decât să stai jos pentru a studia. De fapt, există centre care oferă programe executive, astfel încât managerii și echipele lor, precum și antreprenorii și proprietarii de IMM-uri să poată învăța rapid și pe baza practicii cunoștințele esențiale pentru a rămâne activi.

Cele 7 abilități digitale de bază pe care trebuie să le aibă fiecare profesionist sunt următoarele, dincolo de locul de muncă pe care îl ocupați:
Analiza datelor: deși în trecut sursele de preluare a informațiilor despre piață sau despre compania în sine erau limitate, odată cu proliferarea datelor care curg prin platformele digitale sau la rădăcina senzorilor care sunt instalați în mașini și în diferite locuri, devine esențial ca profesioniștii să aibă capacitatea de a transforma acele date care par dezordonate în valoarea informației. În acest fel, este posibil, de exemplu, să anticipăm tendințele și să dezvoltăm modele predictive pentru a lua decizii de afaceri mai bune.
Concentrați-vă pe consumatori: în mod tradițional, companiile s-au concentrat pe produsele și serviciile pe care le-au oferit și apoi au lucrat pentru a le impune pe piață. Cu toate acestea, astăzi situația este diferită: consumatorii sunt împuterniciți și au la un clic distanță toate informațiile de care au nevoie pentru a alege o marcă sau alta. Din acest motiv și ținând cont de toate informațiile în timp real disponibile despre utilizatori pentru a le cunoaște în profunzime, organizațiile trebuie să le considere protagoniști atunci când își dezvoltă propunerea.
Abilități interpersonale: în ritmul robotizării și automatizării, capacitatea de a interacționa cu alte persoane este deosebit de relevantă și face diferența între doi candidați cu aceleași cunoștințe tehnice. Empatia, gestionarea timpului, creativitatea, proactivitatea, gândirea laterală, umilința și capacitatea de a lucra în echipă sunt virtuți care sunt din ce în ce mai apreciate în lumea afacerilor.
Vocație pentru învățare continuă: în noua eră digitală nu numai experiența la locul de muncă este ceea ce contează, deoarece orice angajat trebuie să contemple și ceea ce se întâmplă pe piață și să fie atent la tendințe. Din acest motiv, nu mai este suficient să urmăriți îndeaproape concurenții, ci să priviți clienții și noile forme de consum. De aceea, multe companii investesc în formarea directorilor lor. Experții subliniază că o parte din ziua de lucru a oricărui angajat ar trebui să fie dedicată învățării, chiar și pentru a profita la maximum de instrumentele de lucru digitale și a nu subutiliza investițiile făcute de companii.
Abilitatea de a lucra în medii în schimbare: revoluția digitală schimbă rapid nu numai obiceiurile consumatorilor, ci și modul în care se desfășoară afacerile. Dacă anterior planurile au fost stabilite pe termen lung, astăzi acestea sunt planificate în ritmul pieței. Acest nou context necesită ca echipele să lucreze dinamic, știind să acorde prioritate și să se adapteze cu ușurință la schimbare. Drept urmare, multe organizații implementează așa-numitele „Metodologii agile” în grupurile lor de lucru.
Autonomie: pentru a genera inovație, profesioniștii trebuie să poată experimenta și să-și facă cunoscută opinia, lucru care contravine structurilor verticale tradiționale ale companiilor. Din acest motiv, structurile trebuie să tindă să fie mai orizontale și asta necesită colaboratori capabili să își asume un nivel mai ridicat de responsabilitate și angajament față de munca lor.
Comerțul electronic: indiferent dacă o companie oferă produse sau oferă servicii, toată lumea poate profita de avantajele comerțului electronic într-un fel sau altul. De aceea, vânzările, marketingul, proprietarii de IMM-uri, antreprenorii și chiar freelancerii ar trebui să știe cum să implementeze o strategie de comerț electronic pentru a stimula vânzările și a consolida marca. Aceasta implică dobândirea de cunoștințe în marketingul Digital și care sunt etapele critice care fac parte dintr-un proces de vânzare online. De asemenea, este important să știți cum arată procesele actuale de marketing, Vânzări, Servicii pentru clienți, administrare și logistică cu o platformă online, cum să alegeți furnizorii potriviți, ce să le întrebați și cum să le evaluați performanța.

Leave a Comment on 7 competențe digitale profesioniștii de astăzi ar trebui să aibă

Lasă un răspuns