Știind cum să hidratezi corect părul este esențial, astfel încât să pară întotdeauna sănătos. În caz contrar, șansele ca acesta să se rupă ușor sunt destul de mari. De asemenea, nu va arăta strălucitor și poate chiar să pară răsfățat. Și să fim sinceri, părul este o parte foarte importantă a imaginii noastre, iar văzându-ne cu o coamă frumoasă care arată splendid ne face să ne simțim mai bine și să ne ridicăm spiritele. Prin urmare, urmați următoarele trucuri pe care vi le oferim și veți vedea cum părul dvs. își recapătă vitalitatea și este hidratat.

Sfaturi pentru hidratarea părului
Factorii care pot determina o persoană să-și usuce părul pot fi mai mulți. De exemplu, uneori se datorează utilizării excesive a uscătorului, a cleștelor și a fiarelor. Cu alte cuvinte, glandele sebacee nu produc grăsimea necesară pentru păr. Poate apărea și datorită utilizării produselor care nu sunt potrivite pentru tipul de păr, datorită aplicării anumitor tratamente sau datorită obiceiurilor proaste de styling, printre altele.

Indiferent care este motivul, dacă doriți să vă hidratați părul, dar nu știți foarte bine cum să îl faceți, scrieți următoarele sfaturi și în curând vă veți lua rămas bun de la părul uscat, încrețit și vârfurile despicate.

1. Ulei de migdale
Uleiul de migdale este un mare aliat pentru hidratarea părului. Puteți să vă așezați puțin de la mijlocul coamei (trei degete de la rădăcini) până la vârfuri și, astfel încât să acționeze mult mai mult, să vă culcați cu ea în păr. De îndată ce vă treziți, trebuie să vă spălați părul în mod normal.

Pentru a evita colorarea foilor și a pernei, puneți o pălărie din satin. De asemenea, este recomandabil să așezați un prosop deasupra pernei. Puteți repeta această procedură, cel mult de trei ori pe săptămână.

2. Ulei de cocos
Un alt ulei esențial care poate fi de mare ajutor pentru a restabili strălucirea părului și că este hidratat este nuca de cocos. Pentru ao aplica, va trebui să urmați aceeași procedură ca și cu cea de migdale. A doua zi, spălați-vă capul și clătiți-l cu multă apă.

Este de remarcat faptul că se recomandă aplicarea uleiurilor pe timp de noapte. În acest fel, veți evita expunerea la soare după aplicare, ceea ce este foarte dăunător părului.

3. Masca de Avocado
Avocado este ingredientul fundamental pentru prepararea guacamolului, celebrul sos Mexican. Cu toate acestea, pe lângă faptul că este un produs care poate fi folosit în bucătărie, este foarte apreciat și pentru îngrijirea părului. Motivul constă în proteinele pe care le conține, care permit umezirea părului. De asemenea, are grăsimi care ajută la înmuierea acestuia fără a-l cântări.

Metoda de utilizare a măștii de avocado este foarte simplă. În primul rând, ar trebui să vă spălați părul pentru a îndepărta murdăria și reziduurile conținute în acesta. Apoi aplicați masca și lăsați-o să acționeze câteva minute. Între timp, puteți face un duș. În cele din urmă, clătiți-l cu multă apă.

Este demn de remarcat faptul că unii oameni pregătesc chiar măști de casă care conțin avocado, precum și gălbenuș de ou și miere. Unirea acestor trei ingrediente oferă părului vitamina A, B, C, D și e și minerale precum seleniu, zinc și fier. Datorită proprietăților lor, aceste minerale și vitamine sunt benefice pentru menținerea părului sănătos, precum și pentru ca foliculii de păr să se dezvolte corect și chiar să ajute la performanța celulelor imune, potrivit unui studiu.

4. Produse potrivite pentru spălarea părului
Am vorbit despre uleiurile esențiale și masca de avocado, deoarece aceasta este foarte bună. Cu toate acestea, nu am menționat nimic despre șampon și balsam. Evident, ar trebui să utilizați unul potrivit pentru tipul dvs. de păr. Prin aceasta înțelegem drept, cret, vopsit sau cu evidențiere, de exemplu. După ce ați localizat produsele potrivite pentru părul pe care îl aveți, căutați-le pe cele care evidențiază faptul că acestea trebuie să hidrateze părul.

Alte sfaturi care ajută la menținerea părului hidratat
În plus față de ceea ce sa afirmat în punctul anterior, există anumite obiceiuri care vă vor ajuta să vă hidratați părul sau, mai degrabă, să îl mențineți.

În primul rând, evitați să vă spălați capul zilnic, deoarece acest lucru se va termina cu filmul lipidic care acționează ca o protecție pentru acesta. În consecință, ceea ce se va întâmpla este că se va usca.

Când utilizați orice instrument de căldură, cum ar fi uscătorul, fierul de călcat sau cleștele, nu uitați să puneți un protector termic. Cu toate acestea, ori de câte ori este posibil, după îndepărtarea umezelii din păr cu prosopul, lăsați-l să se usuce în aer liber.

Când vine vorba de detangling coama ta, fă-o cu un pieptene cu vârf lung și când este umed sau umed. Evitați tragerea pentru a nu rupe părul. Amintiți-vă că, la fel ca produsele, este esențial ca pieptenii și periile să fie de bună calitate.

Rețineți că atunci când vă spălați părul, este mai bine să o faceți cu apă caldă, deoarece apa caldă dăunează părului. În cazul în care îndurați, terminați clătirea cu apă rece. Acest lucru va beneficia de faptul că părul dvs. este mai matasos și strălucitor.

De asemenea, este benefic să faceți masaje ale scalpului. Credeți sau nu, acest lucru ajută la hidratarea părului, deoarece stimulează circulația sângelui. În consecință, apare secreția de grăsime capilară.

Când vă confruntați cu o problemă de păr uscat, este recomandat să discutați cu un profesionist. Acest lucru vă va putea ghida care este cel mai bun tratament pentru hidratarea părului în cazul dumneavoastră. Trebuie să rețineți că fiecare păr este diferit și poate avea nevoie de produse și metode diferite pentru a fi sănătos. Dacă urmați sfaturile specialistului și modificați anumite obiceiuri, cum ar fi cele pe care le-am expus mai sus, cu siguranță veți avea din nou părul bine hidratat.

Leave a Comment on Cum sa hidratezi parul?

Lasă un răspuns