Informațiile oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) indică faptul că aproape 18 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare. Pe baza acestor date, un studiu publicat recent a arătat că avocado poate ajuta la reducerea riscului de a suferi un atac de cord.

Raportul a fost publicat în Journal of the American Heart Association, demonstrând că consumul a cel puțin două porții de avocado pe săptămână reduce riscul de a suferi un atac de cord cu 21%, comparativ cu evitarea consumului sau a consumului rar.

Studiul a fost realizat cu peste 68.000 de femei și 41.000 de bărbați înscriși în două studii guvernamentale pe termen lung privind factorii de risc pentru bolile cronice. Toți participanții nu aveau cancer, boli coronariene și accident vascular cerebral la începutul studiilor și au completat chestionare dietetice la fiecare patru ani pentru o perioadă de 30 de ani.

Recomandări

Printre modalitățile de prevenire a bolilor de inimă, Biblioteca Națională Americană de Medicină recomandă urmarea unei diete sănătoase cu mai puțin zahăr, alimente procesate și grăsimi saturate și menținerea tensiunii arteriale și a colesterolului scăzut.

American Heart Association afirmă că ” organismul are nevoie de grăsime pentru a crește energia, a proteja organele, a produce hormoni și a ajuta absorbția nutrienților.”Cele mai sănătoase grăsimi pentru inimă sunt mononesaturate și polinesaturate, care se găsesc în ulei de măsline, ulei de canola, ulei de arahide, șofrănel și susan, împreună cu avocado, unt de arahide și diverse nuci și semințe.

AVOCADO, ÎN CIFRE

Urmând linia studiului menționat mai sus, cercetătorii au descoperit că consumul unei jumătăți de avocado pe zi în loc de aceeași cantitate de iaurt, ouă, brânză, untură sau carne procesată reduce riscul de a suferi un atac de cord cu 16% până la 22%.

Deoarece avocado este un aliment care este de obicei scump, specialistul sugerează înlocuitori similari, cum ar fi nucile, migdalele, măslinele, uleiul de măsline și o varietate de semințe, cum ar fi dovleacul și inul. Alte alimente de inclus care au un beneficiu mare pentru sănătate și un cost redus sunt fasolea, năutul și lintea.

Leave a Comment on Beneficiile avocado: consumul de unul pe săptămână reduce riscul de a suferi un atac de cord

Lasă un răspuns