Cum putem convinge fermierii și comunitatea locală să se alăture unuia dintre cele mai importante proiecte de restaurare a terenurilor din Scoția ? Apelați un psiholog

hunter, conservator și psiholog lucrează la un proiect de reconstrucție. Sună ca începutul unei glume, deși anticul acestui trio puțin probabil nu s-a încheiat într-o licitație, ci într-unul dintre cele mai mari proiecte de restaurare a terenurilor din Marea Britanie.

Au colaborat la schema Afric Highlands, care acoperă o varietate de păduri, turbării, habitate montane, fluviale și de coastă între coasta de vest a Scoției și Loch Ness. Scopul proiectului, anunțat săptămâna aceasta, este de a regenera o jumătate de milion de acri (200.000 de hectare) de teren, reconstruind oamenii care trăiesc pe el.

Managerul de conservare Alan McDonnell, care lucrează pentru caritatea Trees for Life, a condus Proiectul, cunoscut anterior sub numele de East West Wild . El a petrecut mai mult de doi ani pentru a obține manageri de terenuri, urmăritori de animale, milionari și muncitori agricoli să stea în jurul unei mese și să vorbească despre cum să aducă fauna sălbatică pe pământ. „Am vrut să vorbim cu cât mai mulți oameni înainte de a o face publică, astfel încât oamenii să nu se simtă presați să facă parte din ea”, spune McDonnell.

Reconstrucția este adesea percepută ca o încercare de a scoate oamenii, în special fermierii, de pe pământ. În multe comunități rurale, a vorbi despre reînființare are un răspuns similar la insultarea mamei cuiva. „Pentru unii oameni, doar insigna copaci pentru viață sau cuvântul” rewilding „înseamnă că este… S-ar putea să fiu aici vorbind cu tine, dar nu avem cu adevărat o conversație”, spune McDonnell, care l-a sunat pe psihologul Paul Howell ayudar.Si exclude persoanele cu care trebuie să vă conectați și să influențați, atunci vă aflați într-un fel de balon delirant Paul Howell, psiholog

Mă întâlnesc cu Howell la moșia Dundreggan, unde se lucrează la construirea unui centru de reconstrucție de ultimă generație, cu cazare cu 40 de paturi, Spații pentru evenimente, săli de clasă și o cafenea.

Howell spune că conservaționiștii și rebelii cred adesea că pot converti oamenii la punctul lor de vedere folosind o abordare bazată pe știință, o ” mentalitate de campanie și cruciadă.”Acest lucru înstrăinează oamenii și îi face să facă opusul a ceea ce vrei, spune el. „Știința are informații care sunt profund utile. Dar folosind asta pentru a amenința oamenii și a-i lovi în cap nu-i va duce acolo unde vor să meargă.

„Dacă excludeți persoanele cu care trebuie să vă conectați și să le influențați, atunci sunteți într-un fel de bulă delirantă că aveți dreptate și că ei greșesc”, spune el. „Nu știi destule despre ei. Până când nu ați dezvoltat maturitatea de a asculta oamenii și de a asculta cu adevărat, nu de a asculta până când nu vor înceta să vorbească și apoi să le spună ce să facă, sunteți delirious”.Advertisementhttps://45bb6a852e83f8a0d36243a36942b2d0.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Howell spune că nu a vrut să fie o „armă secretă” pentru echipa lui McDonnell. Clientul său a fost Scottish wildlife și, dacă ar putea facilita conversațiile care au dus la restaurarea ecologică, aceasta a fost o „treabă făcută” pentru el. Dacă rewilders sunt într-adevăr aliniate cu peisajul, ei vor căuta orice oportunitate posibilă de a interacționa cu oamenii împletiți cu ea, Howell crede.

El i-a spus lui McDonnell că, în loc să vadă copacii pe viață ca o organizație care poate planta copaci, a trebuit să planteze o viziune pentru reconstruirea comunităților. Vorbind despre rewilding ar trebui să fie ca „dating”, în sensul că vă apropiați de cineva cu curiozitate autentică și dorința de a înțelege cum se simt și cred că, spune el.

Howell salută conflictul în întâlniri, deoarece este semnificativ, fructuos și face ca lucrurile să se întâmple. Când oamenii sunt agresivi cu McDonnell, Howell îi spune să-și ia numărul și să bea o ceașcă de ceai cu ei, să se uite în jurul fermei sale și să-i înțeleagă punctul de vedere. „Aceasta este o atitudine radical diferită. Chiar cred că nu este pasiv, ci necesită mai mult de un individ în ceea ce privește creativitatea și maturitatea … este un fel real de angajament autentic pentru ceva mai mare decât el însuși.

„Nu cred că este reconfortant modul în care majoritatea oamenilor gândesc despre rewilding, cred că este cu adevărat vizionar”, spune Howell, care este optimist cu privire la cât de mult va realiza acest proiect. McDonnell are deja aproximativ 25% din teren, 50.000 de hectare sunt gestionate de oameni care s-au înscris la proiectul Affric Highlands și speranța este că se vor alătura mai mult după lansarea sa oficială. Cel mai mare proiect de restaurare din Marea Britanie este Cairngorms Connect , acoperind 64.000 de hectare (158.000 de acri).

Leave a Comment on Plantarea unei viziuni: de ce secretul reconstruirii succesului constă în oameni, nu în copaci

Lasă un răspuns