Mai multe mărci și designeri britanici de modă, inclusiv Burberry, Stella McCartney și Mulberry, au participat la o prezentare de modă legată de cea de-a 26-a Conferință a Națiunilor Unite privind schimbările climatice

Brandurile Britanice Burberry, Mulberry și Stella McCartney au colaborat cu British Fashion Council și marea campanie a Marii Britanii la summitul COP26 privind schimbările climatice pentru a prezenta angajamentul Marii Britanii față de acțiunile climatice prin inovația modei.

Cu estimări care sugerează că industriile de îmbrăcăminte și încălțăminte sunt responsabile pentru 8% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, firmele de modă conduc calea în inovare pentru a aborda provocarea climatică a industriei.

„Marea campanie Fashion for Climate Action prezintă cele mai bune creativitate și ingeniozitate din Marea Britanie din întreaga lume. De la îmbrăcăminte infinit reciclabilă la companii neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, este genial să vezi că aceste mărci britanice de modă inovează și conduc industria către un viitor mai ecologic. Știu că multe alte companii vor lucra din greu pentru a face moda mai durabilă în următorii ani și felicit hotărârea industriei de a-și juca rolul în acest sens”, a declarat premierul Boris Johnson.

În cadrul evenimentului, mai mulți designeri și-au demonstrat angajamentul de a aborda schimbările climatice prin colecțiile lor. Aceste mărci își împletesc mesajul de acțiune climatică în produsele lor pentru a încuraja schimbarea comportamentală a consumatorilor.Burberry va accelera reducerile de emisii de-a lungul lanțului său extins de aprovizionare (domeniul de aplicare 3) cu 46% până în 2030 și va deveni zero net până în 2040, cu 10 ani înaintea rutei de 1,5 centimetrii c prevăzută în Acordul de la Paris (Getty Images)Burberry va accelera reducerile de emisii de-a lungul lanțului său extins de aprovizionare (domeniul de aplicare 3) cu 46% până în 2030 și va deveni zero net până în 2040, Cu 10 ani înainte de ruta de 1,5 centimi C stabilită în Acordul de la Paris (Getty Images)

Casa de modă britanică de lux Burberry se angajează să devină climatică Pozitivă până în 2040, ceea ce înseamnă că va depăși atingerea emisiilor nete de carbon zero pentru a crea un beneficiu pentru mediu prin eliminarea dioxidului de carbon suplimentar din atmosferă. Pentru a realiza acest lucru, va accelera reducerile de emisii de-a lungul lanțului său extins de aprovizionare (domeniul de aplicare 3) cu 46% până în 2030 și va deveni zero net până în 2040, cu 10 ani înaintea rutei de 1,5 cmc prevăzută în Acordul de la Paris.

La rândul său, Mother Of Pearl a lansat prima sa linie complet durabilă, „No Frills”, în 2018. Fibrele naturale, cum ar fi bumbacul organic, lâna și Tencel, alcătuiesc marea majoritate a colecțiilor sale și de atunci s-a infiltrat în toată învățarea sa în întreaga marcă din întreaga lume.

În timp ce Mulberry și-a făcut toate operațiunile în Marea Britanie carbon neutru, Phoebe English a dezvoltat metode de modă mai puțin extractive folosind doar resurse non-Virgine, reducând mile de fibre, fabricând în Londra. Iar Priya Ahluwalia transformă materialele reciclate ca materiale moarte și haine de epocă în lucrări reciclate.

Iconicul Stella McCartney, un pionier al modei durabile și unul dintre primii care a adoptat o declarație de profit și pierderi de mediu, lucrează cu o companie americană pentru a dezvolta un nou material pe bază de plante, Mylo, un „descuero” care este cultivat din miceliu, partea vegetativă a unei ciuperci.Vitrina Galeriei de artă și a Muzeului, Kelvingrove va avea leadership intelectual și va evidenția inovațiile care conduc către o economie circulară în modă în Marea Britanie (Getty Images)fereastra galeriei și Muzeului de artă, Kelvingrove va avea leadership intelectual și va evidenția inovațiile care conduc către o economie circulară în modă în Marea Britanie (Getty Images)

Prezidată de directorul executiv al British Fashion Council, Caroline Rush, Kelvingrove Art Gallery and Museum showcase va prezenta conducerea gândirii și va evidenția inovațiile care conduc o economie circulară în modă în Marea Britanie.

„Suntem încântați să putem prezenta munca și metodele noastre în cadrul conferinței COP26. Sectorul modei are o mare oportunitate de a contribui la sisteme mai puțin extractive mai sănătoase. Este imperativ ca, în calitate de industrie, să fim unificați în acțiunile noastre pentru a face din aceste abordări o practică larg răspândită în sectorul internațional. Acesta este momentul”, a spus designerul de modă Phoebe English.

În aceeași ordine de idei, Amy Powney, director creativ al Mother Of Pearl, a declarat: „durabilitatea a fost una dintre pasiunile mele de-a lungul vieții mele și mi-am făcut misiunea de a reduce impactul mamei de perle pe planetă. Cu toate acestea, nu mai este o singură marcă, industria modei necesită o repornire completă a sistemului și o schimbare a comportamentului consumatorilor.”GREAT operează în 145 de țări și unește eforturile a 22 de departamente guvernamentale și organisme independente, lucrând cu peste 750 de parteneri britanici din întreaga lume în fiecare an (Getty Images)GREAT operează în 145 de țări și unește eforturile a 22 de departamente guvernamentale și organisme independente, lucrând cu peste 750 de parteneri britanici din întreaga lume în fiecare an (Getty Images)

„Trebuie să reevaluăm îmbrăcămintea ca piese frumos lucrate”, a continuat Powney, ” nu ca articole de unică folosință. Sistemul trebuie să încetinească, trebuie să investim în Mărci cu valorile potrivite și să luăm în considerare sistemele cu buclă închisă care ne încurajează să închiriem, să reparăm, să reciclăm și să revindem, înlocuind cumpărăturile compulsive și metodologia fast fashion.”

În 2019, industria britanică a modei a contribuit direct cu 35 de miliarde de euro la PIB-ul Marii Britanii (o creștere de 9,38% față de 2018). Moda rămâne unul dintre angajatorii de top din Marea Britanie, cu 890.000 de locuri de muncă în întreaga industrie, dar a fost lovită puternic de COVID-19.

Cu toate acestea, industria modei a produs aproximativ 2,1 miliarde de tone de emisii de gaze cu efect de seră (GES) în 2018, echivalentul a 4% din totalul global. Aceasta este echivalentă cu emisiile anuale combinate de gaze cu efect de seră ale Franței, Germaniei și Regatului Unit.

Leave a Comment on „Modă excelentă pentru acțiunea climatică”: marile firme de lux prezintă practici durabile la COP26

Lasă un răspuns