Când un râu se usucă, tragedia este vizibilă. Dispariția apelor dezvăluie un peisaj de pământ prăfuit, presărat cu mici lagune și insule noi.

Acesta este modul în care se văd astăzi secțiuni mari ale râului Paranaux, al doilea cel mai lung din America de Sud după Amazon și care se află la cel mai scăzut nivel din 1944.

Râul de 4.880 km se naște în sud-estul Braziliei, traversează Paraguay și se varsă în Rio de la Plata din Argentina și este cheia industriei comerciale și a pescuitului și, de asemenea, o sursă de apă dulce pentru 40 de milioane de oameni.

Este, de asemenea, una dintre cele mai importante căi navigabile pentru transportul cerealelor, iar situația sa obligă mulți exportatori să ia în considerare utilizarea rutelor terestre.

Această alternativă este mai puțin durabilă decât calea navigabilă: în timp ce transportul camioanelor produce 100 de grame de CO2 pe tonă pe kilometru transportat, în calea navigabilă este de 20 de grame.

Sfârșitul lunii poate, de asemenea, vă interesează

În plus, transportul rutier este mai scump.

„Paranex7 este cea mai mare, cea mai biodiversă și cea mai importantă zonă umedă socio-productivă din Argentina”, a declarat geologul Carlos Ramonell pentru AFP.

Turismul de pescuit și pescuitul de subzistență sunt activități comune pe râul Paranaux.

Pe întinderea râului peste granița Braziliană, în Argentina, există mai multe colonii de pescuit și mii de familii de pescari se confruntă cu o criză din cauza debitului redus.

Leave a Comment on Imaginile șocante ale celei mai mari secete din 77 de ani a râului Paranaux, al doilea cel mai lung din America de Sud

Lasă un răspuns