Cele două instituții vor colabora pentru a genera standarde și materiale de referință care să contribuie la creșterea sectorului.

Compania de stat Cannava, dedicată producției de derivați de canabis medicinal, a semnat un acord de transfer cu Institutul Național de Tehnologie Industrială (INTI) pentru a obține standarde și materiale de referință pentru dezvoltarea acestei industrii în Argentina.

Aceste standarde, care vor fi elaborate din flori uscate de canabis produse în Jujuy, sunt foarte solicitate de instituțiile științifice și de proiectele de producție a canabisului medical din întreaga lume, deoarece permit să ofere certitudine analitică în procesele de elaborare a derivaților de canabis de calitate medicală.

Standardele sunt utilizate în trei scopuri principale: pentru a ajuta la dezvoltarea metodelor analitice de laborator adecvate (metode de referință); pentru a calibra sistemele de măsurare; sau pentru a verifica și ajusta programele de măsurare a calității.

Acest pas înainte între INTI și provincia Jujuy face parte din Acordul de asistență tehnică semnat între părți în 2019, cu scopul de a dezvolta, planifica și implementa în comun activități care promovează dezvoltarea furnizorilor locali, asistența tehnică pentru implementarea sistemului de management al calității, asistența tehnică în dezvoltarea de produse, subproduse și procese industriale, specifice societății de stat CANNAVA S. E. și pregătirea tehnică a personalului acestora.

De la crearea Cannava, compania de stat a implementat un sistem cuprinzător de management al calității cu sprijinul INTI, care oferă un diferențial programului provincial pentru producția de derivați de canabis medicinal, care certifică standardele ISO 9001 și 17.025, pe lângă respectarea riguroasă a standardelor GMP (bune practici de fabricație) și bune practici de producție a medicamentelor cerute de ANMAT în procesul său de preparare a preparatelor de calitate medicală.

Firma a participat președintele INTI, Ruben Geneyro, și guvernatorul provinciei Jujuy, Gerardo Morales, însoțit de președintele Cannava, Gaston Morales, și asistentul Institutului Regional NOA, Ramiro CAS Unicliba, împreună cu directorul Proiectului din partea INTI, Laura Hermida; directorul executiv, managerul de operațiuni al laboratorului din Cannava, Marcelo Guastella, și șeful departamentului de calitate, Camila Saranz.

Leave a Comment on Cannava și INTI aprofundează acțiunile legate de canabisul medical

Lasă un răspuns