Căderea zilnică a părului este o preocupare frecventă, dar există parametri care ne pot ajuta să știm dacă trăim sau nu un proces „normal”. Deși poate părea greu de crezut, până la 10% din păr se poate pierde într-o singură zi. O credință populară spune că dacă se încadrează între 100 și 150 este atunci când ar trebui să ne facem griji. Cu toate acestea, acesta este doar un mit și nu ar trebui considerat un parametru de măsurare.

Părul are o etapă de creștere, odihnă și cădere, acest lucru se întâmplă în fiecare fir. Cea mai mare cantitate de păr a unei persoane se află în prima fază. Prin urmare, același număr care se pierde este cel care este completat, desigur, care este îndeplinit dacă totul merge bine. Așa explică dermatologul Eduardo De Carli (M. N. 58.176).

În unele perioade ale anului, mai mult păr este de obicei pierdut. Acest lucru nu se datorează sezonului special, este vorba despre individul însuși. Dacă depășim calendarul, putem vedea alți factori externi care pot fi responsabili pentru pierderea mai mare a părului.

CE CAUZEAZĂ CĂDEREA PĂRULUI?
Cele mai cunoscute cauze care sunt legate de căderea părului sunt:

Infecții sau procese inflamatorii.
Stresul.
Otrăvire cu medicamente sau otrăvire.
Anemie.
Probleme Endocrine cauzate de tiroidă.
Modificări ale nivelurilor hormonale (după naștere).
Printre cele mai puțin frecvente este maternitatea. Alopecia Postpartum este foarte frecventă, uneori căderea părului este foarte abundentă, dar de obicei se inversează. De obicei apare între a 3-a și a șasea lună după naștere, datorită schimbării hormonale generate.

Un alt factor decisiv este alimentația. Atât în păr, cât și în unghii se formează keratină și pentru a avea nivelurile necesare, trebuie obținută o anumită cantitate de aminoacizi sau proteine care se află în alimente.

În acest sens, dacă nu sunteți bine hrăniți din cauza lipsei de aminoacizi și proteine, procesul normal de creștere a părului este afectat. Din acest motiv, multe dintre tratamentele pentru prevenirea căderii părului se bazează de obicei pe administrarea de aminoacizi.

Respectând o dietă variată care include carne albă și roșie, fructe și legume, dezvoltarea părului are loc în mod normal, explică specialistul.

CÂND TREBUIE SĂ MĂ CONSULT CU DERMATOLOGUL?
Dacă începeți să observați în mod constant că părul este lăsat pe haine, în mâncare, în duș, este timpul să consultați un medic. Alte motive de alarmă sunt:

Căderea părului în alte părți ale corpului, cum ar fi barba, sprâncenele sau genele.
Mâncărime în zona în care există o densitate mai mică a părului.
Roșeață sau umflare în jurul foliculilor.
Căderea părului nu este uniformă și există zone cu o densitate mult mai mică decât altele.
În cele din urmă, specialistul indică faptul că, în general, toată căderea părului este tratabilă, dar înainte de a ști ce să facă, trebuie cunoscute cauzele.

Leave a Comment on Când trebuie să ne îngrijorăm de căderea părului?

Lasă un răspuns